Vi leverer i hele Nordsjælland, Roskilde- og omegn samt København inden for 1-3 hverdage. Få fragtfri levering ved køb for minimum 1000 kr. Se mere under leveringsinfo
Grovfoderanalyse

Få lavet en grovfoderanalyse, så du ved, hvad dit grovfoder indeholder af energi, sukker, protein, mineraler m.m. 


Få at få lagt en korrekt foderplan er det nødvendigt at vide, hvad dit grovfoder indeholder. Grovfoderet fylder 70-90 % af den samlede foderplan og er derfor en vigtig medspiller i hestens daglige foder. Med en grovfoderanalyse får vi et retningsgivende billede på, hvad grovfoderet indeholder af energi (FE og MJ) samt råprotein og fordøjelig protein ogsukker. Derudover får vi kendskab til tørstofindholdet, fugtighed og mineraler inklusiv sporstoffer. På denne måde kan vi sammen lægge en mere præcis foderplan. 

NIR analysen og mineralpakken indeholder følgende parametre:

NIR analyse:  Tørstof, Aske, Råprotein, Sukker, Træstof, NDF, IVOS (fordøjelighed), FK org (beregnet), FEhest (beregnet), Kg TS pr. FEhest (beregnet)  

Mineralpakke: Cacium, Fosfor, Magnesium, Kalium, Natrium, Mangan, Zink, Kobber, Chlorid, Jern, Svovl 


Er du ikke en haj til at læsse din grovfoderanalyse? Så fortvivl ej! Vi er uddannet inde for området, og hjælper dig derfor meget gerne. 


Sådan foregår det? 

Bestil en grovfoderanalyse her på vores webshop eller i vores butik. Du får tilsendt/udleveret en konvolut, hvor du skal udfylde sedlen samt lægge din stikprøve fra grovfoderet ned i posen, få luften ud af den og luk den godt til.

Hvis man laver hø eller tørt wraphø (tørstof på omkring 80%) er det en god ide, at man tager analysen lige inden ballerne skal presses og gerne flere steder fra marken, så du få en repræsentativt indhold af græsser. Sørg for, at der både er græsser, blade, aks m.m. med i prøven. Wrap med tørstof omkring 65 % kan først analyseres, når ballen har fået lov at omdanne sukkeret - dvs. ca. 6-8 uger efter det er blevet pakket ind.

Den samlede prøve sendes direkte ind ti Eurofins (porto er betalt). Det tager ca. 14 dage fra analysen er modtaget til der kommer svar elektronisk. Svaret modtager du pr. mail. Har du brug for hjælp til at tyde din analyse og evt. få lagt en foderplan, så giv os et kald eller send en mail, så kan vi sammen kigge på det :) 

Skriv en anmeldelse

Bemærk: HTML bliver ikke oversat!
    Dårlig           God

Grovfoderanalyse

  • 1.085 DKK
  • Ekskl. moms: 868 DKK

Gratis Fragt

Bestil for minimum 1000 kr. og få gratis levering til udvalgt postnumre